Stor interesse for Heartwood

NWC Faggruppe Kompetanse med gjester har hatt møte på Mjøstårnet. FOTO: Federica Mudu.

Kompetanseprosjektet Heartwood var hovedsaken da NWCs Faggruppe Kompetanse nylig møttes på Mjøstårnet. Prosjektleder Karl Einar Røste i NWC gleder seg over at nye bedrifter ønsker å bli med i prosjektet.

 

Klyngens faggruppe Kompetanse møttes på Mjøstårnet den 9. mars. Interessante presentasjoner og god dialog i pausene medførte klart ønske om å fortsette med fysisk møte i faggruppen.

Hovedsaken på møtet var det nye kompetanseprosjektet Heartwood.

Norwegian Wood Cluster har i løpet av de siste par årene bidratt til at ansatte i flere av produksjonsbedriftene har sendt medarbeidere på kurs for å ta fagbrev i «Produksjonsteknikk» og fagbrev i «Trelastfaget». I kjølvannet av dette har flere av bedriftene erfart behovet for nye tilnærminger og dette har bidratt til at kompetanseprosjektet Heartwood er utviklet i nær dialog med Innlandet fylkeskommune.

For tiden pågår det også et bransjeprogram for treindustrien i regi av Treindustrien som bl.a. Moelven Limtre har benyttet. Heartwood-prosjektet vil se på litt andre problemstillinger, så de to kompetanseprosjektene vurderes å supplere hverandre godt.

Vekt på medarbeidernes behov
Prosjektleder Karl Einar Røste orienterte om bakgrunnen for Heartwood-prosjektet og hvilken tilnærming man ønsker å ha. Med sin relevante industribakgrunn holder prosjektlederen et klart fokus på behovet til medarbeiderne man ønsker å nå.

NWC har leid inn Karl Einar Røste som prosjektleder for Heartwood. Til daglig jobber han ved Ringsaker vgs. FOTO: Berit Sanness

Terje Melheim (t.h.), som er fagansvarlig for medarbeider- og lederutvikling i Moelven Industrier, har hatt en sentral rolle i å utvikle Heartwood. Nå ser han fram til å gjennomføre prosjektet i samarbeid med prosjektleder Karl Einar Røste (t.v.). FOTO: Berit Sanness

Vitensenteret Innlandet har interessante erfaringer med formidling til ulike målgrupper, og adm.dir. Elisabeth Erlimo er klar for å bidra inn i Heartwood. FOTO: Berit Sanness

Ser fram til samarbeidet
- Vi har blitt invitert inn i Heartwood og har fått utfordringen med å bidra til å løse problemene rundt motivasjon og prestasjon. Vår største utfordring er å få deltakerne i gang og motivert. Vi håper vi kan bidra med verdifull innsikt og gleder oss til å delta i Heartwood, sier adm.dir. Elisabeth Erlimo, Vitensenteret Innlandet.

Spennende å høre om erfaringene til Læringsfabrikken, presenter av Mette Foss Dalsegg. FOTO: Berit Sanness

Må ufarliggjøre læring
Læringsfabrikken på Raufoss med røtter tilbake til rundt år 2000 har gjort mange erfaringer som kan være nyttige for Heartwood-prosjektet.

- Ta det med å lese industritegninger som eksempel. Vi tilbyr to korte økter på dette fordelt på to dager. Dette gir en første innføring, slik at man får en viss trygghet på dette før man for eksempel starter på fagskolens modul for tegningslesing. Mange trenger hjelp til å passere den første terskelen, sier Mette Foss Dalsegg, Læringsfabrikken.

Åpent for flere bedrifter
Det er allerede klart at Moelven Industrier, Gausdal Treindustrier, Hunton Fiber og Forestia blir aktive deltakere i prosjektet.  Flere bedrifter forventes å melde seg på. 

- Vi vil gjerne ha melding før påske fra bedrifter som ønsker å tilslutte seg prosjektet.  Involvering i prosjektprosessen forventes å ha en egen verdi, og til våren holdes første møte i prosjektgruppen der alle samarbeidspartnere inviteres til å delta, sier prosjektleder Karl Einar Røste i NWC.

Forrige
Forrige

Eidsiva Bioenergi AS med i NWC

Neste
Neste

NWC styrkes med egen kommunikasjonsrådgiver