Eidsiva Bioenergi AS med i NWC

Direktør Marit Storvik i Eidsiva Bioenergi ser fram til et interessant og spennende samarbeid gjennom Norwegian Wood Cluster. FOTO: Eidsiva

- For oss passer det veldig godt å bli medlem i Norwegian Wood Cluster, ettersom vår strategi har definert sirkulærøkonomi og bioøkonomi som selskapets nye områder for vekst og utvikling, sier direktør Marit Storvik i Eidsiva Bioenergi AS.

Eidsiva Bioenergi AS benytter lavverdig virke og biprodukter fra skogbruk og treindustri til energiproduksjon. I tillegg benytter bedriften rivningsvirke i flere av sine anlegg. Eidsiva Bioenergi produserer termisk energi som distribueres i fjernvarmesystemer i byer og tettsteder i Innlandet og Viken. I tillegg produserer Eidsiva Bioenergi biokull på anlegg på Rudshøgda sammen med Glommen Mjøsen Skog. Denne aktiviteten skal videreutvikles.

Mer sirkulærøkonomi og bioøkonomi
- I strategien for videre vekst og utvikling har vi, i tillegg til vekst på eksisterende anlegg og verdikjeder, pekt ut sirkulærøkonomi og bioøkonomi som de mest aktuelle områdene for vekst og utvikling. Derfor er det veldig interessant for Eidsiva Bioenergi å bli medlem i klyngen, sier direktør Marit Storvik i Eidsiva Bioenergi AS.

- Selv om Eidsiva Bioenergi ikke er en direkte aktør innenfor trebyggeri, er vi en del av den samme verdikjeden og utnytter råstoff som den øvrige delen av verdikjeden ikke kan utnytte. Vi er også en sluttbruker av trebygg som rives. I og med at Eidsiva Bioenergi har utgangspunkt i skogens ressurser, deler vi mange av de samme bærekraftutfordringene som andre bedrifter i klyngen og har det samme behovet for å begrunne og kommunisere om vår rolle i samfunnet, sier Storvik.

Passer godt med visjonen
- Eidsiva Bioenergi AS utfyller øvrige medlemmer i klyngen, har en sterk bærekraftprofil og et utviklingsmandat som passer godt med visjonen til Norwegian Wood Cluster. Det blir derfor verdifullt å få Eidsiva Bioenergi med i klyngens arbeid, sier klyngeleder Berit Sanness.

Formelt er det styret i Norwegian Wood Cluster SA som behandler søknad om medlemskap i klyngen. Eidsiva Bioenergi AS ble tatt opp som medlem under styremøtet 13. mars 2023.

Forrige
Forrige

Sirkulære løsninger på dagsorden

Neste
Neste

Stor interesse for Heartwood