Oppfordrer til økt bruk av SkatteFUNN

Elisabeth Sjöberg Frydenlund i Forskningrådet oppfordrer til økt bruk av SkatteFUNN-ordningen. Her i samtale med Håvard Sørlie i NWC. Foto Mari Blokhus Nordtun

Har du et utviklingsprosjekt i din bedrift? Da kan du spare 19% i skatt ved å søke SkatteFUNN. Enkel søknad, kort behandlingstid og løpende søknadsfrist frem til 1. september. Vi har hatt besøk av Elisabeth Sjöberg Frydenlund, regional rådgiver i Forskningsrådet. Hun oppfordrer NWCs medlemsbedrifter å bruke SkatteFUNN i enda større grad. 

Frydenlund er spesialrådgiver i Norges Forskningsråd med ansvar for Innlandet og Akershus. Hun holder kurs i SkatteFUNN og veileder om de ulike støtteordningene som finnes hos Forskningsrådet.  

Støtte til utvikling

SkatteFUNN er en ordning som skal støtte forsknings- og utviklingsprosjekter i bedrifter. Hvis din bedrift driver med utviklingsprosjekter, kan du søke SkatteFUNN og få 19% skattefradrag på prosjektkostnadene. Du kan søke år etter år, og du kan søke om flere prosjekter i ett og samme år. Årlig ramme for hver bedrift er 25 millioner kroner.  

– Denne ordningen egner seg spesielt godt hvis utviklingen skjer internt i bedriften, med hjelp av egne ansatte, forklarer Frydenlund.  

Enkel søknad

Denne ordningen er enkel å søke på og har kort behandlingstid. Du må søke i samme år som prosjektet er i gang, men det gjør ikke noe om prosjektet er påbegynt. Brorparten av søkerne får innvilget skattefradrag. 

– Vi oppfordrer NWC sine medlemsbedrifter til å bruke ordningen så mye som mulig. Du kan skrive søknaden selv, sett av en dag eller to og ta gjerne kontakt for å få gratis bistand hos Forskningsrådet, sier Frydenlund.

Søk tidlig

Hun anbefaler bedriftene å søke før 1. september, og gjerne en god tid før. – Det har en tendens til å hope seg opp med søknader i september, og vi kan ikke garantere at alle som sender inn etter fristen, rekker å få søknaden behandlet for inneværende år, forklarer hun. 

Les mer om SkatteFUNN på https://www.forskningsradet.no/skattefunn/

Tips til hvordan du søker: https://www.forskningsradet.no/skattefunn/sok/

Du kan også lete frem tidligere prosjekter i Forskningsrådets prosjektbank

For generelle spørsmål: skattefunn@forskningsradet.no , +47 22 03 75 00

Forrige
Forrige

Sirkulært og inspirerende på Økern

Neste
Neste

Oppfølging av den globale naturavtalen