Prosjektleder for Heartwood på plass

Karl Einar Røste ønskes velkommen som prosjektleder i Norwegian Wood Cluster.

Karl Einar Røste er leid inn som prosjektleder i NWC for å lede det nye kompetanseprosjektet Heartwood. – Karl Einar er et funn. Hans kompetanse og erfaring blir svært verdifull for å lykkes med prosjektet. Nå håper vi mange medlemsbedrifter kjenner sin besøkelsestid og blir aktivt med i Heartwood, sier klyngeleder Berit Sanness i NWC.

Rett før jul ble kompetanseprosjektet Heartwood finansiert. Prosjektet skal teste ulike modeller for å gi treffsikre tilbud til den tremekaniske industrien. Heartwood har høye ambisjoner og svarer på bedriftenes økende behov for kompetansepåfyll.

 

Viktig rolle

Heartwood-prosjektet har flere samarbeidspartnere og én av dem er Ringsaker videregående skole.  Det er også der prosjektlederen for Heartwood til daglig hører hjemme.

 

-Vi har møtt stor velvilje hos Ringsaker videregående skole og har derfor fått mulighet til å leie inn vårt førstevalg, nemlig faglærer Karl Einar Røste, som prosjektleder for Heartwood. For å få gjennomført dette viktige prosjektet har vi vært helt avhengig av å få riktig person som prosjektleder. Jeg er derfor svært tilfreds med at Karl Einar tar utfordringen, sier Sanness.

 

Relevant bakgrunn

Den nye prosjektlederen har en meget relevant bakgrunn for å lede Heartwood. Karl Einar Røste har arbeidet med automasjon siden tidlig på 90-tallet. Først som lærling, deretter som fagarbeider og teknikker/ingeniør.

 

- Jeg har jobbet både med drift/vedlikehold og med ansvar for større prosjekter, og fått lov til å jobbe sammen med mange engasjerte og dyktige folk på ulike nivåer. Det har vært givende, sier Karl Einar Røste.

 

Siden 2009 har Karl Einar Røste jobbet som automasjonslærer ved Ringsaker videregående skole. Han har også hatt en kort tur innom kompetanseavdelingen hos Norsk Industri og jobbet i perioden 2013-2020 i en 20 prosent stilling for fagopplæringa i Hedmark fylke, primært med ulike utviklingsprosjekter for styrking av overgangen fra elev til lærling.

 

Motivert for oppgaven

Karl Einar Røste har et stort engasjement for yrkesstolthet og engasjerte industrifagarbeidere.

 

- Jeg ser på Heartwood som et veldig interessant prosjekt fordi det så tydelig adresserer utfordringer rundt livslang læring og at det er en stor vilje til å prøve forskjellige metoder for å finne veien videre, sier Karl Einar Røste.

 

Hovedtema for kompetansegruppen

Torsdag den 9. mars møtes NWC Faggruppe Kompetanse på Mjøstårnet. Der er Heartwood-prosjektet hovedsak, og deltakerne kommer til å bli bedre kjent med både prosjektet og samarbeidspartnerne Vitensenteret Innlandet på Gjøvik og Læringsfabrikken på Raufoss.

 

Mer informasjon

Les mer om Heartwood her  https://www.nwcluster.no/nyheter/nwc-leder-nytt-kompetanseprosjekt

Forrige
Forrige

NWC styrkes med egen kommunikasjonsrådgiver

Neste
Neste

Digitalisering og automasjon på dagsorden