Oslotre inspirerer med prisvinnende bygg

Kontorbygget HasleTre. FOTO: Dmitry Tkachenko

- Vi gratulerer Oslotre, som nylig opplevde at to av deres bygg vant prestisjetunge priser, nemlig HasleTre og LUMBER 4. Oslotre demonstrerer arkitektur i verdensklasse, sier klyngeleder Berit Sanness i NWC.

–  At vi vinner disse to prisene samtidig med de to trebyggene våre, er et tegn på at byggebransjen er i endring. Vi er på vei mot en mer bærekraftig, sirkulær og biologisk basert arkitektur, noe Oslotre har jobbet målrettet for i snart 15 år. Det er veldig fint å endelig kunne høste frukter av vårt arbeid, sier en tydelig stolt Jørgen Tycho, kreativ leder i Oslotre.

Jørgen Tycho er grunnlegger og kreativ leder i Oslotre. FOTO: Oslotre

Prestisjepris til HasleTre

HasleTre har vunnet prestisjetunge «World's most sustainable commercial building 2024» på Architizer A+Awards.

HasleTre er et demonterbart og ombrukbart næringsbygg i tre på Hasle i Oslo. Bygget er bygget med trematerialer fra topp til tå, og holdes sammen av innovative trelåser som erstatter bruken av stål og aluminium.

Bygget er designet for ombruk i en fremtidig sirkulær verdikjede. HasleTre oppnådde hele 60% klimagassreduksjon og 80% reduksjon i stålbruk sett opp mot referansebygg. Bygget er Breeam Excellent klassifisert og ble bygget på rekordtid.

HasleTre er i dag hovedkontoret for bistandsorganisasjonen Redd Barna.

Les mer om pristildelingen HER

LUMBER 4 ble årets beste kontorbygg

LUMBER 4 har vunnet prisen for årets beste kontorbygg i kategorien Mellomstort 5-15 etasjer.

Bygget er Sørlandets første og største næringsbygg i massivtre. Bygget har vist seg å konkurrere økonomisk mot standard stål og betongbygg. Bygget på rekordtid og med en høy grad av prefabrikasjon har bygget oppnådd 53% klimagassreduksjon.

Den innovative grønnmalte og kuvede trefasaden har nådd internasjonal oppmerksomhet og LUMBER 4 var i 2023 et av de mest publiserte byggene på Sosiale Medier, globalt.

Les mer om pristildelingen HER

LUMBER 4. FOTO: Kyrre Sundal

Om prisene

Architizer: The World's Best Architecture er en årlig premiering av verdens mest inspirerende arkitektur.

Architizer A+Awards er verdens største prisprogram for arkitektur som fokuserer på å fremme og feire årets beste arkitektur og rom.

Inspirerende å besøke

Norwegian Wood Cluster arrangerte nylig studietur til Oslo og besøkte bl.a. HasleTre. Lovordene var mange. Det er også verdt å merke seg hvorfor leietaker Redd Barna valgte å flytte til et klimavennlig og gjenbrukbart kontorbygg. – Vi tilhører verdens største barnerettsorganisasjon. De fleste som er på flukt i dag, flykter på grunn av klimaendringer som fører til tørke og matmangel, naturkatastrofer og krig. Da er det ekstra viktig at vi har orden i eget hus og bidrar til så lavt klimafotavtrykk som mulig, sa Linn Huse-Amundsen, direktør for Mennesker og Teknologi i Redd Barna.

Les mer om studieturen til Oslo HER

I september arrangerer Norwegian Wood Cluster studietur til Kristiansand. Det er medlemmene i faggruppene Bærekraft og Fremtidige byggeløsninger som spesielt inviteres med på denne turen. – I Kristiansand gleder vi oss bl.a. til å besøke LUMBER 4 sammen med Jørgen Tycho i Oslotre, sier Berit Sanness. 

Forrige
Forrige

Paris 2024: Olympisk mester i klimavennlige bygg

Neste
Neste

Sirkulært og inspirerende på Økern