Vyrk Innovasjon nytt medlem i NWC

Vyrk Innovasjon AS er tatt opp som nytt medlem i Norwegian Wood Cluster. - Vi ser at samspill med andre aktører er svært viktig og ser fram til å jobbe gjennom klyngen mot et felles mål og dele erfaringer og strategier, sier adm.dir. Steinar Lyseng, Vyrk Innovasjon AS.

Vyrk Innovasjon AS ble etablert i september 2022 og skal drive frem innovative løsninger og prosjekter som skal øke verdiskapningen i Vyrk AS. Selskapet skal legge til rette for et bærekraftig biobasert næringsliv og realisere sin vekstambisjon gjennom fokus på følgende strategiske områder: Teknologi, Logistikk, Sirkulære forretningsmodeller og Gode samarbeidsformer.

Samarbeid gir synergier
- Motivasjonen for å søke medlemskap hos Norwegian Wood Cluster med det nyopprettede selskapet Vyrk Innovasjon er enkelt og greit fordi vi ser at samspill med andre aktører er svært viktig. I en slik klynge jobber en mot et felles mål, deler erfaringer og strategier. Denne synergien trengs i bransjen. Et slik samspill motiverer oss, samtidig som vi også mener at – selv om vi er små – har vi positive ting å tilføre klyngen. Vi er framoverlente og lettbeinte, samtidig som vi har god kontakt med markedet og kundesegment, sier adm.dir. Steinar Lyseng, Vyrk Innovasjon AS.

Steinar Lyseng er gründeren bak Vyrk AS. Nå er han adm.dir. i nystartede Vyrk Innovasjon AS.

Et av målene for Vyrk Innovasjon er å modernisere logistikken på fremtidige prosjekt og fabrikker. Bedre flyt av varer, informasjon og kommunikasjon forventes i sin tur å skape økonomisk gevinst. Selskapet skal også jobbe for en mer teknologisk smartere industriell produksjon og skal i all sin produktutvikling være foregangsfigur for en bærekraftig samfunnsutvikling. På området sirkulære forretningsmodeller er målet å holde materialverdien og bruksverdien av produkter, materialer og bestanddeler så høy som mulig, så lenge som mulig.

- Den virkelige økonomiske og klimatiske gevinsten kommer av helhetlig tankegang og effektivisering over hele linja, sier Steinar Lyseng.

Mer informasjon
Etableringen av Vyrk Innovasjon AS er omtalt i denne linken: Vyrk etablerer egen bedrift for målrettet innovasjonsarbeid; Vyrk Innovasjon – Vyrk

Styrker klyngens sirkulære nettverk
Klyngeleder Berit Sanness er glad for å få Vyrk Innovasjon AS med i klyngen.

- Vi har registrert den spennende utviklingen som søsterselskapet Vyrk AS har hatt. Når Vyrk-gründer Steinar Lyseng og hans team nå blir med i Norwegian Wood Cluster gjennom Vyrk Innovasjon AS, vil det bidra til ytterligere innovasjonsfokus og erfaringsdeling i klyngen, og det ser vi fram til, sier Sanness.

Formelt er det styret i Norwegian Wood Cluster SA som behandler søknad om medlemskap i klyngen. Vyrk Innovasjon AS ble tatt opp som medlem under styremøtet 14. desember 2022.

Forrige
Forrige

NWC leder nytt kompetanseprosjekt

Neste
Neste

SKOGEN INN I FREMTIDEN