Østlandet Gjenvinning AS inn i NWC

Klyngen har nå fått sitt første medlem med sirkularitet som hovedfokus. – Gjennom medlemskap i NWC håper vi å bidra til at produkter ombrukes, material-gjenvinnes eller energi-gjenvinnes og at vi kan bidra til at bedrifter i klyngen når sine bærekraftmål, sier adm.dir. Bjørn Rosenborg i Østlandet Gjenvinning.

Østlandet Gjenvinning AS er en kompetansebedrift hvor medarbeidere i konsernet har stor faglig kompetanse innen avfallsløsninger, gjenvinning, logistikk og rådgivning. Selskapets mål er å være ledende i Innlandet og bidra til miljøriktige avfallsløsninger for næringslivet.

Selskapet ble etablert i 2003 og har siden vokst seg til en sentral aktør innen avfall, gjenvinning og transport. Konsernet er i dag størst innenfor dette feltet i Innlandet, har 63 medarbeidere og kontor på Hamar, Elverum, Gjøvik, Lillehammer og Kongsvinger.

Sirkulærøkonomi og bærekraft
Sirkulærøkonomi er sentralt for Østlandet Gjenvinning. Konsernet har jobbet med konkrete bærekraftmål de siste tre årene og mener det er viktig å jobbe med klimaendringene for å nå flere av FNs bærekraftmål.

- Konsernet har bl.a. 10 000 tonn trevirke som i dag går til biobrensel og som vi ønsker til materialgjenvinning og til ombruk. Gjennom medlemskap i NWC håper vi å bidra til at nye bygg tar vare på produkter og legger vekt på ombruk, sier adm.dir. Bjørn Rosenberg i Østlandet Gjenvinning.

Østlandet Gjenvinning har jobbet mye med bærekraft og jobber etter 17 bærekraftløfter.

- Vi håper derfor å kunne bidra til at bedrifter i klyngen kan nå sine bærekraftmål. Selskapet har også 7000 tonn papir og papp som kanskje på sikt også kan bli behandlet i Innlandet, sier Rosenberg. 

Adm.dir. Bjørn Rosenberg i Østlandet Gjenvinning AS.

Samarbeid er viktig
- Østlandet Gjenvinning ønsker å bli medlem av NWC pga FNs bærekraftmål nr 17. Samarbeid. Det er viktig for å få til utvikling og innovasjon, og vi tror det er muligheter for å få til mange interessante prosjekter her på Innlandet, sier Bjørn Rosenberg.

Konsernet har kjøpt seg inn i selskap som driver med ombruk og redesign, og jobber med flere ombruksprosjekter i disse dager. Selskapet er nå medeier i RE:INVENTAR AS som redesigner kontormøbler med «lokale fabrikker i «Innlandet»

- Vi har også et godt nettverk i Norge innenfor vår bransje, så jeg håper vi kan bidra aktivt inn i klyngens arbeid, sier Rosenberg.

Styrker klyngens sirkulære nettverk
Klyngeleder Berit Sanness ønsker Østlandet Gjenvinning velkommen som medlem i klyngen.

- Sirkularitet er et av fokusområdene til Norwegian Wood Cluster. Det var også bakgrunnen for at vi tok initiativet til Grønn Plattform-prosjektet «sirkTRE», der vi i dag er en av mange partnere. At vi nå får et medlem med direkte innsikt og nettverk innenfor feltet, vil styrke oss, så det er veldig positivt at Østlandet Gjenvinning blir med i klyngen, sier Sanness.

Formelt er det styret i Norwegian Wood Cluster SA som behandler søknad om medlemskap i klyngen. Østlandet Gjenvinning AS ble tatt opp som medlem under styremøtet 9. november 2022.

Forrige
Forrige

SKOGEN INN I FREMTIDEN

Neste
Neste

Nyttige innspill fra eiermøtet i Norwegian Wood Cluster