Nyttige innspill fra eiermøtet i Norwegian Wood Cluster

Klare for omvisning i fabrikklokalene til Moelven Limtre og Moelven Byggmodul. FOTO: Rune Abrahamsen

Et stort antall medlemmer stilte på eiermøtet som ble holdt den 19. oktober. – Det var inspirerende å oppleve de gode gruppesamtalene. Vi fikk mange nyttige innspill til videreutvikling av klyngen, sier styreleder Jan Tore Meren i Norwegian Wood Cluster.

Klyngens eiermøte var denne gangen lagt til Moelven Industrier. Der fikk deltakerne høre en meget interessant orientering av konsernsjef Morten Kristiansen om konsernet og utviklingen de seinere årene.

Imponerende utvikling i Moelven
De siste åtte årene har konsernet hatt en imponerende utvikling, der verdiforankret strategi og aktivt medarbeiderskap har vært blant stikkordene for å styrke konsernets konkurransekraft.

I 2021 leverte Moelven Industrier det sterkeste resultatet noensinne. Konsernet omsatte for drøyt NOK 14,8 milliarder, en økning på NOK 3,2 milliarder sammenlignet med 2020. Driftsresultatet i 2021 ble på NOK 3 milliarder, mot NOK 662 millioner i 2020.

– Måten folka våre møtte den sterke etterspørselen på, var avgjørende for at vi klarte å levere så bra som vi gjorde i fjor. Moelven leverte også sitt sterkeste andre kvartal i historien i 2022, men rigger seg nå for en mer utfordrende framtid. Vi preges av meget stor usikkerhet og variasjoner i etterspørselen. Framover ser vi for oss en hverdag som ligner mer på den vi hadde før pandemien, sa konsernsjef Morten Kristiansen i Moelven Industrier.

Etter orienteringen fikk deltakerne omvisning i både Moelven Limtre og Moelven Byggmodul av ledelsen i fabrikkene.

- Det er en imponerende reise Moelven Industrier har vært gjennom og flott at konsernet kunne ta imot oss i forbindelse med eiermøtet, sier klyngens styreleder Jan Tore Meren.

Konsernsjef Morten Kristiansen fortalte om utviklingen i Moelven Industrier etter 2014. FOTO: Berit Sanness

Spennende å høre konsernsjefen orientere om Moelven Industrier. FOTO: Berit Sanness

Adm.dir. Rune Abrahamsen i Moelven Limtre forklarer fingerskjøtingen som benyttes i limtreproduksjonen. FOTO: Berit Sanness

F.v. daglig leder Aasmund Bunkholt, TreFokus, partner Jørn Reiner, Kontur Arkitekter, og adm.dir. Berit Nordseth Moen, Alvdal Skurlag, lyttet oppmerksomme på informasjonen fra adm.dir. Rune Abrahamsen (t.h.) under omvisningen i fabrikklokalene til Moelven Limtre. Foto: Berit Sanness

Økende aktivitet i klyngen
Selve eiermøtet til Norwegian Wood Cluster ble innledet med en orientering om aktiviteten i klyngen. Klyngeleder Berit Sanness trakk fram faggruppene som viktige møteplasser.

- Klyngen har initiert eller er deltaker i en rekke prosjekter. Vi har bl.a. satt i gang et automasjonsprosjekt som er forankret i faggruppe Digitalisering og automasjon og jobber for å få på plass flere prosjekter for å møte bedriftenes ønsker innenfor faggruppe Fremtidige byggeløsninger. På dokumentasjonsområdet er det gjennomført prosjekter og planlegges et nytt for å svare på dokumentasjonsbehov som faggruppe Kommunikasjon har identifisert, sa Sanness.

Klyngen er en viktig møteplass mellom både bedriftene og mellom bedrifter og akademia.

- Bedriftsdeltakelsen har økt i flere faggrupper. Det er avgjørende. Vi er veldig glade for akademias deltakelse i klyngen, og alle medlemmene har én stemme i årsmøtet. Samtidig er det slik at det er bedriftenes stemmer som vektlegges sterkest når det gjelder prioritering av prosjekter. Slik må det være når klyngen skal bidra til forskningsbasert innovasjon i bedriftene, sa Sanness.

Gode gruppesamtaler
Norwegian Wood Cluster er fem år i 2022. Klyngen er også over halvveis i Arena-perioden innenfor Arena-Programmet til Innovasjon Norge.

- Før det siste Arena-året er det hensiktsmessig å vurdere om det er behov for å justere klyngens strategi, sa styreleder Jan Tore Meren da han innledet gruppearbeidet.
Eiermøtet gjennomførte deretter et arbeidsverksted der eierne, basert på erfaringene så langt og forventingene de har til NWC, arbeidet i grupper for å gi NWC innspill til eventuell justering av strategien.

Jan Tore Meren ble valgt til ny styreleder i Norwegian Wood Cluster i april i år. På eiermøtet loset han møtet gjennom gruppeprosessen. FOTO: Berit Sanness

- Samtalene i gruppene bekrefter at bedriftenes ledelse er opptatt av at klyngen fortsetter å styrke sin posisjon. Nå vil administrasjonen og styret bearbeide innspillene for å se hvilke deler av klyngens strategiplan 2021-2024 som bør justeres og hvordan innspillene for øvrig kan implementeres i klyngens arbeid framover, sier styreleder Jan Tore Meren.

Forrige
Forrige

Østlandet Gjenvinning AS inn i NWC

Neste
Neste

Nytt prosjekt: “TRE-Automasjon”