Ny Struktur inn som medlem

Daglig leder Anders Steinvik Nygård, Ny Struktur, er avbildet i 15. etasje av RemmenTårnet i Halden, ett av verdens høyeste massivtrebygg. FOTO: Privat

Nok et interessant medlem er tatt opp i klyngen, nemlig rådgivningsfirmaet Ny Struktur AS. – Vi mener at vår erfaring og kompetanse kan være med på å bidra til at NWC oppnår sin visjon om å bli en internasjonalt ledende næringsklynge innenfor bærekraftig trebyggeri, sier daglig leder Anders Steinsvik Nygård i Ny Struktur.

Ny Struktur AS ble etablert i desember 2016 som et svar på markedets økte etterspørsel etter spisskompetanse på prosjektering av større trekonstruksjoner. Bedriften har prosjektert bygg fra 6 m2 til 24 000 m2 og fra 1 etasje til 16 etasjer, og deltar i alle faser av utviklingen av et prosjekt, fra mulighetsstudier til detaljprosjektering og utforming av produksjonsunderlag.

Opptatt av bærekraftige konstruksjoner
Ny struktur har blitt valgt som rådgivende ingeniør for flere prestisjebygg som for eksempel HasleTre (Årets Trebyggeri 2022), Campus Kristiansund, Blindernveien 6 og Remmen-Tårnet (bilde).

- På få år har vi etablert oss som en av landets ledende uavhengige rådgivere for prosjektering av limtre- og massivtrekonstruksjoner i Norge. Vi vet hvordan man bygger effektivt, rimelig og elegant, og vi jobber tett med andre aktører som også har lang erfaring med massivtre, for å sikre våre kunder et sluttprodukt som vi kan være stolte av, sier daglig leder Anders Steinsvik Nygård i Ny Struktur.

Nå vil bedriften delta i Norwegian Wood Cluster både for å bidra med sin kompetanse samt å lære av andre aktører innenfor bærekraftig trebyggeri.

- For oss er redusert miljøavtrykk for verdikjeden og rehabilitering av eksisterende bygg særlig interessante områder der vi ønsker å engasjere oss. Dessuten vil vi gjerne delta i forskning, utvikling og undervisning for alltid å holde oss oppdatert, sier Nygård.

Styrker nettverket
- Ny Struktur er en aktiv rådgiver innenfor klimavennlige bygg og deltar i alle faser av byggeprosjektene, så det blir veldig spennende å få dette kompetansemiljøet inn i klyngen, sier klyngeleder Berit Sanness.

Formelt er det styret i Norwegian Wood Cluster SA som behandler søknad om medlemskap i klyngen. Ny Struktur AS ble tatt opp som medlem under styremøtet 13. mars 2023.

Forrige
Forrige

Nye studieturer vår og sommer 2023 TRE-Automasjon!

Neste
Neste

Sirkulære løsninger på dagsorden