SINTEF går inn i Norwegian Wood Cluster

– Med vår kunnskap om virkemiddelapparatet og lange erfaring med FOU-aktiviteter både i Norge og EU, tror vi at SINTEF kan styrke fellesskapet i Norwegian Wood Cluster. SINTEF ønsker å bidra til klyngesamarbeidet og ser frem til å jobbe målrettet med videreutvikling av verdikjeder, biodiversitet samt klimavennlig bygging og arbeidsoperasjoner, sier konserndirektør Siri Hunnes Blakstad i SINTEF. FOTO: SINTEF

- For SINTEF er det viktig å være en del av et nettverk som øker konkurransekraften og teknologiutviklingen innen skog- og trenæringen. I tillegg ønsker SINTEF å bidra til å realisere potensialer og fremme posisjonen for norsk skog- og treindustri innen flere viktige områder, sier konserndirektør Siri Hunnes Blakstad i SINTEF Community.

 SINTEF er et av Europas største uavhengige forskningsinstitutter og består av 2200 medarbeidere med kompetanse innen mange fagfelt. Konsernet jobber mye med transformasjon til bærekraftige, fornybare og karbonlagrende materialsystemer i bygg, anlegg og eiendomsnæringen. I tillegg er SINTEF opptatt av at temaer innen biodiversitet, samt bærekraftig og innovativ anvendelse av skogressurser kommer høyere på dagsorden. Dette sammen med digital transformasjon med mål om å forbedre næringen på nye krav rundt digital sporbarhet og åpenhet, krav i forhold til EUs taksonomi, gir nye forretningsmuligheter som SINTEF kan bidra til å videreutvikle sammen med næringen.

Bred prosjektportefølje på relevante områder
- SINTEF har en bred prosjektportefølje relatert til skog og treforedling. Vi jobber med tyngre forskningsprosjekter innen alt fra materialutvikling, bærekraftig ressursbruk, nye bruksområder for trevirke og biomasse, samt digitalisering. Men vi jobber også med mange prosjekter i den andre enden av kunnskapsskalaen ved å utgi produktdokumentasjon og lage anvisninger for byggenæringen til praktisk bruk i det daglige, sier konserndirektør Siri Hunnes Blakstad i SINTEF Community.

Teknologiske løsninger viktig for bærekraft
- Som forskningsinstitutt inngår vi i svært mange verdikjeder, bransjer og kompetanseområder og vi legger vekt på de sektorer der teknologiske løsninger spiller en viktig rolle. Denne bredden gjør at vi ønsker å levere på hele bærekraftagendaen og har allerede forpliktet oss til dette gjennom vår konsernstrategi, forteller Hunnes Blakstad.

Bredt nettverk
SINTEF har et vesentlig nasjonalt og internasjonalt nettverk, der særlig det europeiske nettverket og forskningsprosjekter kan bidra til å realisere klyngens mål.

- SINTEF ønsker å bidra til å øke dialogen med den europeiske organisasjonen for sagbruk og treindustri og relevante «COST actions» relatert til skog- og treforedling. Vi har flere miljøer i SINTEF som jobber med digitalisering innen byggeprosess, automatisering av arbeidslinjer og byggeprosesser, sier Hunnes Blakstad.

 Styrker kompetansetilgangen i NWC

- Vi er glade for at SINTEF vil bidra med kompetanse, nettverk og ressurser inn i klyngen. SINTEF har en meget relevant kompetanse og et nyttig nettverk både nasjonalt og internasjonalt. Med SINTEF kompletteres derfor den akademiske deltakelsen i klyngen på en verdifull måte, sier klyngeleder Berit Sanness.

Formelt er det styret i Norwegian Wood Cluster SA som behandler søknad om medlemskap i klyngen. SINTEF ble tatt opp som medlem under styremøtet 13. mars 2023.

Forrige
Forrige

Åpne dører for oppstartsbedrifter

Neste
Neste

Nye studieturer vår og sommer 2023 TRE-Automasjon!