KLP er nytt medlem i NWC

KLPs konsernsjef Sverre Thornes. FOTO: KLP

KLP er tatt opp som medlem i Norwegian Wood Cluster SA og har forventninger til klyngens rolle. –Vi håper Norwegian Wood Cluster vil være en nyttig arena for selskap med felles interesse for utviklingen av norsk skog- og trenæring, sier konsernsjef Sverre Thornes i KLP.

KLP (Kommunal Landspensjonskasse Gjensidige Forsikringsselskap) er en stor kapitalforvalter, og forvalter nærmere 650 milliarder kroner for dagens og morgendagens pensjonister i kommuner og helseforetak. KLP er et gjensidig selskap som er eid av kundene.

Økt fokus på skog- og trenæringen
- Skog- og trenæringen er en viktig næring for Norge som KLP ønsker å forstå bedre og komme nærmere. Vi observerer at både Sverige og Finland har en vesentlig mer velutviklet trebasert industri.  Gjennom investeringsaktiviteten vår ønsker vi å bidra til å videreutvikle trebasert industriutvikling i Norge, sier konsernsjef Sverre Thornes i KLP.

KLP kan bidra med viktig kompetanse innen investeringer og kapitalforvaltning inn i klyngen.

- Konkret kan vi være tydelige på hva som skal til før et konsept eller en idé er investerbar. Vi kan også bidra med innsikt i hvilke investeringskonstruksjoner som er mest attraktive for kapitalmarkedet, sier Thornes.

- For KLP passer det godt at Norwegian Wood Cluster har som formål å være en sterk og internasjonalt anerkjent næringsklynge innen trebaserte, industrielle og bærekraftige byggeløsninger, sier Thornes, som ser fram til å bli bedre kjent med klyngen og dens medlemsbedrifter.

Interessant kompetanse
Klyngeleder Berit Sanness ønsker KLP hjertelig velkommen som medlem i klyngen.

- Vi har allerede to viktige banker med som medlemmer i Norwegian Wood Cluster. Med KLPs medlemskap utvidere vi mulighetene for å se nærmere på problemstillinger knyttet til finans- og kapitalområdet. Det er et interessant område, så KLPs medlemskap vil styrke oss, sier Sanness.

Formelt er det styret i Norwegian Wood Cluster SA som behandler søknad om medlemskap i klyngen. KLP ble tatt opp som medlem under styremøtet den 20. september 2022.

Forrige
Forrige

Seminarinvitasjon (Oppdatert)- ALLE GODE TING ER TRE

Neste
Neste

Bjørka kan bli skogens nye gull