NWC med fagbrev-tilbud

NWC er initiativtaker til Fagbrev i produksjonsteknikk for tremekanisk bransje som starter i høst. Foto Mari Blokhus Nordtun

Denne høsten har NWC gleden av å tilby fagbrev i produksjonsteknikk for tremekanisk bransje i samarbeid med Karriere Innlandet. Velkommen til digitalt infomøte 10. september 8.30-9.00.

Målgruppen er ansatte i NWCs medlemsbedrifter, og kurstilbudet er gratis for bedriftene. Vi tar imot både praksiskandidater (med minimum fem års praksis) og «Fagbrev-på-jobb»-kandidater (med minimum ett års praksis), og målet er eksamen i produksjonsteknikk (PRT3103) høsten 2025 med påfølgende fagprøve.

Samlinger

Karriere Innlandet har tidligere erfaring med tilsvarende opplæring, både digitalt og samlingsbasert. Erfaring og evaluering av tidligere kurs, tilsier at det er krevende med rene, digitale samlinger. Derfor vil det nye tilbudet bli en kombinasjon av fysiske samlinger (2-4 stk.) og samlinger på Teams (10-12). Deltakerne må disponere egen pc til digitale samlinger og eksamen. Plassering av de fysiske samlingene bestemmes ut fra hvilke bedrifter som deltar, og det kan bli aktuelt med regionale samlinger i tillegg til fellessamlinger.

Karriere Innlandet Kongsvinger arrangerte fagbrevkurs for tremekanisk bransje i 2023, med Sveinar Sætherberget som tilrettelegger og organisator. De styrker nå industrisida med ansettelse av Jo-Andre Brenna fra 1. september, og vil i tillegg trekke inn ressurspersoner fra bransjen på enkelte fagområder.

Kostnad

Fylkeskommunen gir tilskudd til Fagbrev-på-jobb, og selve opplæringen er derfor gratis for bedriftene. Men det forventes at bedriften har en kontaktperson/veileder som bistår kandidatene. Eventuell godtgjøring av ansatte for deltakelse og reise avtales med bedriften.

Infomøte

Nå ønsker vi kontakt med bedrifter som har aktuelle kandidater til fagbrevopplæringen. Tirsdag 10. september klokken 8.30-9.00 inviterer NWC og Karriere Innlandet til infomøte for bedriftene, ta kontakt med prosjektleder i NWC Karl-Einar Røste for mer informasjon:

Karl.einar.roste@nwcluster.no  |  Mobil 480 06 715

Forrige
Forrige

35 millioner til innovasjonsprosjekter i skog- og trebruk

Neste
Neste

NWC søker prosjektleder trekonstruksjoner